PWA

اولین نکته در خصوص برنامه‌های تحت وب این است که آن‌ها برای کار کردن نیاز به بارگیری ندارند؛ زیرا همه‌چیز تحت شبکه و در بستر آن انجام می‌شود. همه کاربران می‌توانند از طریق مرورگرهای وب مانند Google Chrome، Mozilla Firefox یا Safari به یک برنامه تحت وب دسترسی داشته باشند. البته برخی از وب اپلیکیشن‌ها یک نسخه اولیه دارند که باید یک بار روی دستگاه کاربر نصب شود.

Web Design

ساختن اپلیکیشن‌های تحت وب کار چندان دشواری نیست. اکثر این برنامه‌ها با JavaScript، HTML5 یا Cascading Style Sheets (CSS) نوشته می‌شوند. البته این‌ها زبان‌هایی هستند که با آن ساید یا طرف مشتری وب اپ‌ها نوشته می‌شود. در سمت سرور برنامه‌های وب امروزی از زبان‌هایی مانند پایتون، جاوا و روبی استفاده می‌شود.

وب اپلیکیشن

وب اپلیکیشن یا نرم افزار کاربردی تحت وب (Web Application) ترکیبی از وب سایت و اپلیکیشن است. به عبارتی دیگر گوگل با ارائه این طرح بی نظیر به شما این قابلیت را می دهد تا با استفاده از PWA که کوتاه شده عبارت (Progressive Web Apps) به معنای اپلیکیشن تحت وب پیش رونده، میباشد یک وب سایت داشته باشید که کارکرد آن کاملا مشابه اپلیکیشن است.

اپلیکیشن تحت وب

یک اپلیکیشن تحت وب برای اجرا شدن نیاز به یک وب سرور، سرور برنامه و پایگاه داده اطلاعاتی دارد. وب سرورها درخواست‌های مشتری را مدیریت می‌کنند. این درحالی است که سرور برنامه وظیفه دارد کار درخواست شده را تکمیل کند. در نهایت برای ذخیره اطلاعات مورد نیاز از پایگاه داده استفاده می‌شود.
وب اپلیکیشن
PWA

Web Application

مزایا نرم‌افزارهای تحت وب چیست؟

برنامه‌های کاربردی تحت وب کاربردهای بی‌شماری دارند و استفاده کردن از آن‌ها مزایای بالقوه بسیار زیادی دارد. برخی از مزایای وب اپ عبارتند از:

  • این برنامه‌ها به چند کاربر اجازه دسترسی به نسخه مشابه یک برنامه را می‌دهند.
  • اغلب وب اپ‌ها نیازی به نصب ندارند.
  • برنامه های تحت وب را می توان روی پلتفرم‌های مختلف مانند دسکتاپ، لپ تاپ یا تلفن همراه در دسترس قرار داد.
  • این برنامه‌ها از طریق چندین مرورگر قابل دسترسی هستند.

نمونه‌هایی از وب اپلیکیشن

تردیدی نیست که با توجه به توضیحات فوق در خصوص مفهوم Web application، حالا می‌توانید نمونه‌هایی از وب اپلیکیشن را مثال بزنید که قبلاً از آن‌ها استفاده کرده‌اید یا اکنون به‌طور مستمر از آن‌ها بهره می‌برید.

ما نیز در اینجا چند مثال از نرم‌افزارهای تحت وب موفق را به شما نشان می‌دهیم.

۱) اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی

یکی از ملموس‌ترین مثال‌های اپلیکیشن‌های تحت وب، نرم‌افزارهای تاکسی اینترنتی است که حالا تقریباً روی تمام گوشی‌های هوشمند حداقل یک مدل از آن‌ها نصب است.

۲) وب اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین

آپ، تاپ، جرینگ، تومن و ده‌ها برنامه پرداخت آنلاین دیگر که برای خرید شارژ سیم کارت، پرداخت خلافی خودرو تا تهیه بلیط سینما از آن‌ها استفاده می‌کنیم نیز جزو وب اپلیکشن‌های پرکاربرد امروزی محسوب می‌شوند.

۳) بازی‌های آنلاین

گرچه بسیاری از بازی‌ها برای نصب و اجرای آفلاین روی کنسول‌های بازی، تبلت، لپ تاپ و گوشی‌های موبایل طراحی می‌شوند، اما امروزه بیشتر بازی‌ها به منظور تیم سازی و بازی‌های گروهی به شکل وب اپلیکیشن‌ ساخته می‌شوند تا در بستر اینترنت کار کنند.

۴) نرم‌افزارهای مدیریت پروژه

تسکولو و ترلو نمونه‌های پرکاربردی از وب اپلیکیشن‌هایی هستند که برای مدیریت آنلاین پروژه‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود.

۵) وب اپلیکیشن‌های تبدیل واحد

این مورد نیز یکی از مثال‌های وب اپلیکیشن‌های ساده است که بسیاری از سایت‌های حوزه کریپتوکارنسی از آن استفاده می‌کنند.

مقایسه وب سایت و وب اپلیکیشن PWA

وب اپلیکیشن (Web app) برنامه یا نرم افزاری است که از طریق مرورگر ها و اینترنت در اختیار کاربران قرار می گیرد. نرم افزارهای Web app بر روی یک سرور قرار می گیرند و کاربر از طریق آدرس ip یا URL به قسمت های مختلف Web app دسترسی خواهد داشت.